Oivalluksia ja uuden oppimista

Intuitiosta

Perjantai 14.4.2023 - Mervi

Olen näissä blogeissani monesti maininnut intuition, joka ohjaa nykyään tekemisiäni ja että luotan sen kulkuun ja ohjaukseen monin tavoin.

Mulle sattui lainaan Katja Frangen Intuitio-työkirja sisäisen viisauden harjoituksia

Laitan muutamia helppoja harjoituksia jokaiselle kokeiluun, ikäänkuin voisit kokeilla matkaa itseesi myös tällä tavoin. Intuitio vahvistuu itsetuntemuksen ja henkisen kasvun kautta elämällä ja kokemalla, mutta voit vahvistaa sitä myös näillä harjoituksilla. Elämällä intuitiivisesti, niin se on muuten oman sydämen mukaan elämistä, rehellistä ja totuudellista. Sinusta tulee paras versio itsestäsi. Intuitio mahdollistaa unelmat. Tie tähtiin kulkee sydämesi kautta ja koet tarkoitusta elämääsi kun annat vain johdatuksen viedä.

Voin sen kertoakin, että työskentelen itse lähes päivittäin intiutioni kautta. Tutkin uniani ja kirjoitan "sisäiselle" lapselleni, kysyn häneltä neuvoja ja ohjausta lyhyen meditaation jälkeen ja saan vastaukset kirjoittamalla "väärällä" kädellä. On aivan mahtavaa oivaltaa asioita, mikä viesti jollakin on itselle. Käyn läpi heti myös painajaisuneni, puran sen mahdollisuuksiin ja ratkaisuihin ja löydän aivan uuden vastauksen tutkimisen jälkeen mitä en ole vielä itsestä huomannut vielä. Unet tuovat ikäänkuin asioita ja varjojani päivänvaloon käsiteltäväksi.

Lisäksi kiinnitän huomioni asioiden yksityiskohtiin, näen monia juttuja erilailla kuin ennen, syvällisemmin ja aidommin. Joistain saatan liikuttua ja hämmästyäkin, siksi elämästä on tullut ihanan syvää ja elävämpää. Tutkin viime viikolla erikoista hämähäkkiä siivotessani, joka oli todella mielenkiintoinen. Etsin tietoa netissä mikä se voisi olla ja kun lopulta löysin sille nimen, ymmärsin että se oli pajunkissojen mukana tullut tämä nopsajalkahämähäkki sisälle. Vein sen ulos tietysti jatkamaan elämäänsä, oli mukava tutustua "häneenkin". Oli muuten kaunis ja pitkäjalkainen otus.

Näihin harjoituksiin tarvitset avoimen mielen ja leikkimielisyyttä. Etsiminen ja harhailu välillä jopa kannattaa koska niiden kautta opit ja oivallat. Tee säännöllisesti omien voimavarojesi mukaan. Eikä harjoituksissa voi tehdä oikein tai väärin, vaan tee luovasti koska intuitio on hienovarainen kuiskaus tai tuntemus ja se syntyy hetkessä.

Sulje silmäsi ja hengitä muutama kerta rauhallisesti syvään. Keskity hengitykseesi aisteillasi. Miltä ilma tuntuu keuhkoissasi? Miltä hengitys kuulostaa? Huomioi kuinka hengitys kulkee sisälläsi ja vatsasi liikkuu hengityksen tahdissa. Kiitä ja nauti hengityksen voimasta ja voit kysyä itseltäsi missä olen nyt?

Sulje silmäsi. Käy aistisi läpi. Mitä tunnen tässä hetkessä, mitä kuulen tässä hetkessä, mitä haistan ja maistan tässä hetkessä, mitä näen tässä. Minä olen tässä ja nyt!

Sulje silmäsi ja hengitä syvään. Uloshengityksellä sano mielessäsi tai ääneen "rentoudun". Hengitä rauhallisesti ja toista tätä kunnes tunnet olosi rauhalliseksi ja läsnä olevaksi. Tai sano uloshengityksen aikana Minä olen rakkaus ja sisäänhengityksen aikana minä olen..

Ota kynä käteesi ja ala piirtämään "heikommalla" kädelläsi silmät suljettuina. Piirrä intuitiivisesti ja nauti piirtämisen ilosta. Avaa silmät ja katso mitä olet saanut aikaan.

Pysähdy ja rauhoitu ja ala kirjoittaa tai piirtää. Mitä sisäinen viisautesi kertoo sinulle juuri nyt tässä hetkessä? Anna vain sanojen ja ajatusten soljua esille. Katso mitä sait aikaan, voi olla että myöhemmin ymmärrät merkityksen.

Valintatilanteeseen:Istu lattialla, nosta kämmenet vähän reisistä ylöspäin. Keskity kahteen vaihtoehtoon. Kuvittele toinen vaihtoehto toiseen käteen ja toinen toiseen käteen. Tunnustele vaihtoehtoja yksitellen ja aisti kehosi reaktioita. Kumpi on rennompi, kirkkaampi, valoisampi. Tuntuuko toinen raskaalta ja saa sinut jännittymään, on jotenkin sumea. Huomaa ero.

Ihminen on yhtä luonnon kanssa ja siellä on vahva symboliikka, jonka tunnistamme sieluntasolla saakka. Kaunis järvimaisema, kuikan huuto, sammaleinen metsä ja ihanat tuoksut. Kaikki aistit täysin käytössämme ja koet siellä läsnäolon tunnetta, yhteyttä suurempaan. Se avaa tilaa intuitiolle. Elämä ja energia ympärillä ja siellä kun pääset yhteyteen luontoon, pääset yhteyteen myös itsesi kanssa. Tunnustele myös luonnon energioita kävyissä, kivissä ja kasveissa, sulje silmäsi ja tunnustele. Halaa puuta, tunnustele sen energiaa, mitä ajatuksia nousee, näe puun aura.

                                            

Intuitio ei kerro sitä mitä haluat vaan sen mikä on Sinulle tärkeää. Kun etsit syvää totuuttasi luota aina syvään rauhaan, puhtaaseen hyvän olon tunteeseen. Intuitio tuntuu sydämen alueella, siinä hetkessä, sydämen äänenä, läsnäollen. Se on sidoksissa iloon ja rakkauteen.

Koe ja tunne tätä kaikkea aitoutta ja sisäisen viisauden viestejä itsestäsi ja itsessäsi.

Kuva avannon reunan jääkukista, nekin olivat siinä vaan hetken..

IMG_20230330_101034_jaakukat.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kohti sisäistä viisauttasi